Kygo Life

Bakgrunn

Kyrre Gørvell-Dahll aka Kygo ønsket å realisere en drøm om eget motemerke for tekstil og lydprodukter. Som musiker og komponist er han en internasjonal superstjerne. Dette har han oppnådd gjennom kreativitet og innovasjon. De samme egenskapene vil han ta med seg inn i Kygo Life hvor detaljefokus og godt håndverk er i fokus.

Utfordring

Vårt oppdrag har vært å skape Kygo Life fra idé til marked i tett dialog med Kyrre og Kygo Life teamet. Som overordnet designansvarlig i prosjektet har vi utarbeidet den strategiske plattformen for Kygo Life, den visuelle identiteten gjennom profilelementer, profilbilder, egen typografi, grafikk og emballasje. Vi har stått for produktdesign og navnutvikling for hardvare produkter som hodetelefoner, øretelefoner, mobilcovers og kabler. For tekstil er vi ansvarlig for grafikk og visuelt utrykk.

Med internasjonale ambisjoner skulle vi skape kvalitetsopplevelse og et troverdig merke med klare referanser til et Skandinavisk designutrykk.

Løsning

Vårt konsept er en visuell fremstilling av lyd med utgangspunkt i pianoakkorder og lydbølger. Vi har vært fasinert av musikk og hvordan lyd som en usynlig kraft påvirker oss. Vi har ønsket å fremheve håndverket i Kygo's musikk, derfor har det vært viktig å fremheve piano som er hans instrument. Vi har også latt oss inspirere av opplevelsen av Kygo's musikk som ofte beskrives som å være i en dagdrøm. Lydmønsteret er laget i mange varianter og med utgangspunkt i ulike pianoakkorder. For profilbildene har vi ønsket å spille mer på opplevelsen av musikk og bevegelsen den skaper i oss. Lydmønsteret har vi tatt med oss som detaljer for flere produkter. For tekstiler i grafikk, på emballasje og for hodetelefoner og øretelefoner som detaljer på kabler.

Resultat

Det er store forventninger til Kygo Life, og allerede fra første deg er de etablert en bred distribusjon.

* Panorama Design har ikke opphav til original Kygo logo. Vårt bidrag har vært å videreutvikle eksisterende logo.

Illustrations by Andrea Minini
Photo by Fred Jonny
3D product images by Netron

 

Panoramadesign KYGO 1
Panoramadesign KYGO 2
Panoramadesign KYGO 3
Panoramadesign KYGO 4
Piano-chords 4.1
Panoramadesign KYGO 22
Panoramadesign KYGO 12
Panoramadesign KYGO 13
Panoramadesign KYGO 14
Panoramadesign KYGO 15
Panoramadesign KYGO 16
Panoramadesign KYGO 17
Panoramadesign KYGO 18
Panoramadesign KYGO 19
Panoramadesign KYGO 20 2
Panoramadesign KYGO 21 2
...
Panoramadesign KYGO 5
Panoramadesign KYGO 6
Panoramadesign KYGO 7
Panoramadesign KYGO 8
Panoramadesign KYGO 9
Panoramadesign KYGO 10
Panoramadesign KYGO 11