Vikingfjord Cocktails

Bakgrunn

Salget for Vikingfjord cocktails var i negativ utvikling. Dette til tross for at interessen for coctails og ready-to-serve konsepter var økende. Designprosjektet ble initiert for å stoppe denne utviklingen, og samtidig ta del i et økende marked. Kritisk for design var å oppnå integritet i målgruppen, og unngå opplevelsen av at ferdig drinker kun var "søtt kliss". Målgruppen er definert som unge voksne, hvor avstand fra "russefeiring" var viktig.

Utfordring

For Arcus er synlighet og appell i hyllen den viktigste suksessfaktoren. Arcus ønsket å fremheve naturlig råstoff, ekte cocktails og en unisex profil. Det skulle etableres et sterkt seriepreg og Vikingfjord skulle stå som endorsement og således vike for å fremme cocktails.

Løsning

Vårt konsept har hentet inspirasjon fra Art Deco perioden på 20- og 30-tallet, og kjente barer som bla. Harrys Bar i Paris. Vi har sett for oss bartendere i hvite frakker, som elegant mikser klassiske cocktails. Vi har søkt et sofistikert og naturlig uttrykk, i kombinasjon med å fremheve opphavet til drinkene. Vi har ønsket at hver variant skal være unik, men samtidig ha et tydelig seriepreg. Med tekst og illustrasjoner har vi søkt å fomidle opprinnelse, smak og kvalitet. Farger og illustrasjoner er med på å gjengi eleganse og renhet.

Resultat

Det nye pakningsdesignet ga umiddelbar effekt og sterk vekst. Produktene er å finne i de fleste utslagsstedene til Vinmonopolet. I tillegg til taxfree og Skandinavia

Vikingfjord cocktails designet av Panorama Design
Detail picture og vikingfjord mojito
Long island cocktail
Raspberry mojito cocktail
Mojito cocktail
Moscow mule cocktail