Askim Frukt- og Bærpresseri

Bakgrunn

Askim Frukt - og Bærpresseri (AFB) har presset kvalitetsfrukt og bær til safter, mos og geléer i generasjoner. AFB har fokus på rene produkter fremstilt på tradisjonelt vis, fra gode, modne råvarer. Oppskriftene er identiske med de som ble brukt for 75 år siden, og AFB tar i mot epler fra private hager til produksjon.

Utfordring

AFB ønsket en modernisering av profil og pakningsdesign, for å gjøre produktene mer attraktive i et marked med økende konkurranse. Samtidig var det viktig for AFB at pakningsløsninger var mer produksjonseffektive og muligjorde bruk av returemballasje. Vårt videre engasjement for AFB har også omfattet utsmykning og skilting av fabrikkutsalg. Dette prosjektet ble utført i samarbeid med Svindland Retail Solutions AS.

Løsning

Nye AFB har foredlet elementer fra tidligere profil, og vi har valgt å videreføre flasken som er en signatur for AFB. For å skape et felles utrykk for alle bær og smaksvarianter har illustratør Arild Sæther tegnet en bred kolleksjon illustrasjoner for alle produktene. Logo har hentet elementer fra gammel logo fra 60-tallet, i kombinasjon med eple- og bærillustrasjoner. Profilen har søkt å ivareta det historiske, og tradisjonen knyttet til høsting og innlevering av epler og bær.

Resultat

Etter lansering av ny profil, har AFB oppnådd sterk vekst med tredobling av omsetning fra 2007-2011 til 33 mill pr år. I 2012 ble det gjort en ny storsatsing med ombygging og oppussing av fabrikkbutikk. Dette ga umiddelbar effekt og en betydelig omsetningsvekst. Askim Frukt- og Bærpresseri har fått en solid designprofil som gir AFB et godt fundament for videre kommersialisering. I senere tid har AFB fått distribusjon gjennom bla Meny og IKEA.

Askim 01
Askim 02
Askim 09
Askim 04
Askim 05
Askim 06
Askim 07
Askim 08
Askim 03