Bavac - sportswear

Bakgrunn

Frem til 2000 hadde Vegard Ullvang og Jon Inge Gullikstad skapt gode resultater for Ullvang ullsokker. Nå ønsket de å bygge videre, og ta større deler av markedet for sportsundertøy og sokker gjennom satsning på syntetisk fiber og Bavac.

Utfordring

Bavac ønsket å fremstå grensesprengende, ekstrem og nyskapende, med gode assosiasjoner til barskt klima og optimal funksjonalitet. Det var viktig å gi inntrykk av Bavac som et internasjonalt merke. Fra før var sportsundertøynøkternt og behandlet som kun undertøy, uten fokus på farger eller form. Dette ønsket Bavac å forandre og utfordre

Løsning

Dråpeformen i logo har hentet sin inspirasjon fra produktenes nøkkelfunksjon; å transportere fuktighet. Det var et vågalt valg å velge grønt som hovedfarge. Den sterke grønnfargen hentet vi ute i naturen fra lav. Ved å utfordre målgruppen med overraskende ”hissige” farger og nye snitt, fikk man umiddelbar oppmerksomhet samtidig som man bygget oppunder posisjonen som innovasjonsdrevet. Ingen hadde tidligere sett en orange Zip-neck genser med skråstilt glidelås. Selv om produktet ikke ble en vinner i butikk, spilte den sin rolle som spydspiss for kolleksjonen. Med Bavac ble PP (polypropelen) introdusert som emballasje i sportshandelen,med en frostet og delvis gjennomsiktig overflate. Det var innovativt og fremstod moderne, samtidig som produkt og emballasje var laget av samme materiale.

Resultat

Bavac ble en umiddelbar suksess med bred distribusjon i hele Norge. I løpet av kort tid befestet man sin posisjon i markedet i konkurranse med bla Helly Hansen, Odlo mm.

Awards
Hedersprisen for God Design 2002
Merket for God Design 2002
Visuelt gull 2003

bavac 1bavac 2bavac 3bavac 4bavac 5bavac 6