Johaug - sportswear

Bakgrunn

Therese Johaug, den uredde jenta fra Dalsbygda, ønsket å etablere sitt eget klesmerke. I samarbeid med Small Nordic AS ønsket hun å lansere de beste langrennshanskene. Fra før var det få leverandører med spesialkompetanse for langrennshansker, og derfor fantes det en god mulighet nettopp her. På sine daglige treningsrunder har Therese gjort sine tanker om forbedringsområder. Dette var grunnlaget for første møte med Therese.

Utfordring

Therese Johaug har en svært stor appell i Norge. Da hun vant 30km under VM i Oslo, tok hennes popularitet skikkelig fart. I dag er hun trolig den mest profilerte norske idrettsutøveren ved siden av Petter Northug. Derfor var det opplagt at en merkevare fra Therese Johaug ville vekke manges oppmerksomhet. Dette ga oss all grunn til å tenke nyskaping. Designprosjektet har omfattet profil, pakningsdesign, butikksystemer og produktene.

Løsning

Logo for Johaug har utspring i initialene TJ, hvor symbolikken er knyttet til et skipar. Vi har valgt en sterk og frisk blåfarge som primærfarge. Denne ble valgt for å skape avstand fra konkurrentene og for å gi kontrast i TV-ruta. Therese er sin egen hanskesponsor, og muligheten for TV-eksponering i sesong var viktig.

Resultat

Johaug hansker ble lansert i begrenset opplag i 2012. Lanseringen fikk stor oppmerksomhet, og allerede første år på markedet forventes Johaug-hansker å ta en betydelig markedsandel i segmentet langrennshansker. Og dette er kun en begynnelse...

JOHAUG purple 2014
Kuusamo split pink 4295
johaug logo GREY
Kollen blue 4242
Johaug-20aug13 2655
Johaug-20aug13 2671
therese johaug 05
therese johaug 06