Kos

Bakgrunn

Fjordland så behov for å oppgradere KOS-serien. Hyllen for kjølte desserter var preget av liten differensiering og avstand. Flere leverandører hadde relativt likt design, og vi ønsket å plassere KOS som mer eksklusiv og moderne. KOS ønsket å etablere en posisjon som hverdagsdessert og godteri for voksne. Fjordland var også misfornøyd med den gamle profilen som ga liten opplevelse av smak. 

Utfordring

Forbruker er impulsdrevet når han kjøper kjølt dessert. Det står ikke på handlelista og er ikke tiltenkt en spesielt anledning. Man spiser en kjølt dessert når man har lyst 

på noe søtt eller er litt småsulten. På grunn av impulsdrevet salg, må produktene 

være godt synlig i hylla, slik at forbruker tar det med i handlekurven. Når søtsuget kommer spiser man hva man har tilgjengelig hjemme. Kommer produktet seg inn i kjøleskapet blir det spist, så slaget står 

altså i butikkhylla.

Løsning

Det åpenbart mest nyskapende er bruken av farger. Et vertikalt todelt design sikrer balanse mellom plassering av logo, produktnavn, farge og bilde, og skaper en tydelig fargenavigasjon mellom smakene. Dette bidrar til å fremme KOS som serie og styrker merkets gjennomslagskraft i hyllen. Tidligere løsning hadde fokus på serveringsklart produkt, noe som ga lite særpreg siden alle brukte samme grep. Nytt design har "ryddet opp" i utrykket fra gammelt design ved å sette smak i sentrum. Gjennom å underbygge råvarene og sette smak i fokus, er også  avstanden større til konkurrerende produkter.

Resultat

Designendringene ble utført høsten 2010. Umiddelbart så man økning i kjennskap og prøving, som deretter ga økt salg. Kategorien er drevet av store volumprodukter som sjokolade- og karamellpudding. For å gi KOS en større plass er det lansert flere smaker. Noen lykkes og andre forsvinner. Det viktige er at designkonseptet enkelt gir Fjordland en fleksibilitet som bidrar til å styrke konkurranseevnen for KOS.

AWARDS

Merket for God Design 2012

KOS 00
KOS 01
KOS 04
KOS 03