Tind Spekevare

Bakgrunn

Allerede i siste halvdel av 1800-tallet, var Tind i gang med produksjon av spekemat. Med på flyttelasset til en doktorfamilie fra Stavanger var nemlig bygdas aller første kjøttkvern. Med denne laget Karl Ringstad, som siden startet Ringstads Pølsefabrikk, sine aller første spekepølser i 1884. Tind Spekevarer bygger på denne tradisjonen. I 2005 kunne de ta over bedriften etter årtier med industrielt eierskap, og de tok ansvaret for egne arbeidsplasser og etablerte Tind Spekevarer. Med Tind kobles lidenskap for mat og bred kunnskap om matproduksjon med ekte dugnadsånd.

Utfordring

Ambisjonen var klar, Tind ønsket å lage Norges beste spekemat. Kompromisløs på kvalitet var målsetningen satt. Vårt engasjement var fra starten å utvikle en profil og pakningskonsept for premium spekevarer. Tind hadde selv i utgangspunktet valgt et annet navn som ble utfordret, men vi fikk ila prosessen gjennomslag for navnet Tind. Tind er tuftet på lagånd og samarbeid ettersom arbeiderne er eiere av bedriften.

Løsning

Tind sitt mål om å bli best ga oss anledning til å utfordre kategorien. Navnet Tind og verdien kompromissløs, ga oss inspirasjon til logo og fargevalg. Logo har skarpe snitt som spiller på lag med navnet. Primærfarge er orange som en sterk kontrast til sort. Det er valgt emballasjeløsninger som kombinerer det praktiske og tradisjonelle. For speket lammelår, fra verdsarvområdet i Geiranger, har vi valgt poser av lerettsstoff for gjenbruk og lagring.

Resultat

Tind har oppnådd distribusjon i alle dagligvarekjedene. Produktene har vunnet tester, og design er viet oppmerksomhet og har mottat priser.


AWARDS

Merket for God Design 2007

Tind 01
Tind 02
Tind 03
Tind 04
Tind 05
Tind 06