Ringi

Bakgrunn

På Øvre Ringi Gård startet man å presse epler i 1995. I 2001 ble Ringi tildelt midler via Innovasjon Norge for å utvikle profil og pakningsdesign. Det eksisterte allerede solid kompetanse om dyrking og foredling av epler. Nå var ambisjonen å gjøre lidenskap til levebrød.

Utfordring

På markedet eksisterte det et bredt utvalg av eplemost og eplejuice. I prosjektets tidlige fase oppstod idéen om å tilby Ringi eple som et alternativ til vin. Det ble etablert dialog med Trond Moi som raskt trykket idéen til sitt bryst.

Løsning

Logo og pakningsdesign har rendyrket idéen om å etablere Ringi som et alternativ til vin. Bla. ble det besluttet å løfte opp Ringi-navnet øverst i hierarkiet for bevisst å bygge merkevaren rundt navnet. Vi ønsket at forbruker skulle bestille "En Ringi!".
Det ble besluttet å tappe på tradisjonelle Bordeaux flasker for å skape eksklusivitet og assosiasjoner til vin. Vi ønsket også å rendyrke smakene ved kun å tilby enkeltstående eplesorter. Slik kunne Ringi etablere seg i markedet som Nr. 1 i kategorien for epledrikke pr sort. Det ble valgt et elegant navnetrekk med et organisk formspråk, i kombinasjon med symbol som underbygger tradisjon og opphav.

Resultat

Ringi har tatt eierskap til epledrikke som alternativ til vin. Det er oppnådd distribusjon hos Vinmonopolet, dagligvaren og et stort antall kaféer. Ringi har hatt en betydelig vekst og omsetter i dag for 14,0 mill pr år. Etterspørselen er økende, og Ringi selger så mye de klarer å produsere.

ringi