Noravind - strikkefabrikk

Bakgrunn

Noravind er en lokalt forankret produksjonsbedrift som utvikler og produserer strikkemote av kvalitetsråvarer med gjenbruk som rød tråd. Bedriften skal bidra til å sikre gode, attraktive arbeidsplasser i lokalmiljøet, og samtidig være en modell for andre som ønsker å starte virksomhet i næringsfattige områder i Nord-Norge. Drivkraften er ukuelig pågangsmot, vilje, engasjement og kreativitet. Gjennom kontakt med kommunen og støtte fra Innovasjon Norge har en gruppe lokale kvinner gått til innkjøp av brukte strikkemaskiner og rundt 2000 ferdige lusekofter, og startet bedriften Noravind. I utgangspunktet var målet å forsette med produksjon av tradisjonsrike kofter, men i utviklingsfasen har bedriften endret sin forretningsidé. Med hjelp fra en anerkjent mønsterdesigner vil Noravind i fremtiden satse på produksjon av egne strikkekolleksjoner til menn og kvinner, samt utvikling og produksjon av tilbehør i ull basert på gjenbruk av lagerbeholdningen av lusekofter.

Utfordring

Produktene omfatter merkevaren Noravind som er nyskapende strikkemote for kvinner og menn, samt Remix som er tilbehør produsert av tradisjonsrike lusekofter og feilproduksjoner. Kvalitet og gjenbruk skal være et gjennomgående tema og budskap for produksjon og markedsføring av produktene. Stil og form skal gjenspeile det barske klimaet, fargene i naturen og livsformen som preger folk i Sørvær. Panorama Design ble engasjert for å utvikle profil og pakningsdesign. Det ble etablert tett samarbeid med tekstildesigner Maria Rodrigues for å innhente inspirasjon for utvikling av kolleksjon.

Løsning

Inspirasjon til logo og profil er hentet fra strikkeoppskrifter og det barske klimaet i Sørvær. Utenfor fabrikken er det naturkreftene som styrer hverdagen. Det er valgt en kombinasjon av et moderne og pikselert utrykk for logo og typografi. Navnet på merket er Noravind. Navnet forteller om natur, lynne, fremdrift, overlevelsesvilje og det grunnleggende nordnorske. I internasjonal sammenheng; det ekte norske.

Resultat

Noravind ble lansert med stor oppmerksomhet, og produktene ble godt mottatt av et bevisst publikum. Etter noen år med utfordringer, har Noravind nå fått nye eiere med en klar visjon om å bygge bedriften videre til nye høyder. Vi er overbevisst om at det finnes muligheter og vi ønsker de nye eierene lykke til!

Noravind 1
Noravind 2
Noravind 3
Noravind 4
Noravind 5