Aclima

Bakgrunn

Aclima AS har vært en sterk aktør i norsk tekstilbransje siden 1922. Kjært barn har mange navn, og mange vil nikke gjenkjennende til produsentene Akla, Tuna og Dovre tekstil. Samlingen av disse aktørene har ført til en kompetent Norsk tekstilprodusent. Aclima satser nå først og fremst på sportsundertøy, arbeidstøy og militærbekledning.

Utfordring

Aclima har en lang historie som leverandør til det norske forsvaret. Med solid kompetanse og kvalitet ønsket man å utvikle merket som en kommersiell aktør med distribusjon i Norge og internsajonalt. Selskapet som stod sterkt som leverandør til forsvaret ønsket å bygge en merkevare tuftet på kvalitet og lokal produksjon

Løsning

Aclima ønsket å ta eierskap til villmarks-segmentet. Derfor er det valgt bilder som ikke knytter produktene til en spesifikk aktivitet. I samarbeid med fotograf Damian Heinisch har vi søkt å vektlegge det organiske opphavet til ull, samtidig som vi har vist frem et barskt miljø som krever varme funksjonelle klær. Profil og fargepalett underbygger det organiske opphavet med bruk av jordfarger og en ”sober” naturlig gul som primærfarge. Logo symbol for Aclima har utgangspunkt i bokstaven A. Symbolikken er hentet fra yttervegger fra et telt.

Resultat

Aclima har lykkes å utvikle seg til en kommersiell aktør med bred internasjonal distribusjon. Aclima har også lykkes med segmentering mot villmark og har en høy stjerne blant seriøse ekspedisjonsfolk. I dag har Aclima etablert samarbeid med Lars Monsen.

aclima 02
neck
aclima-hangtag
...