Brelett

Bakgrunn

Brelett har alltid vært litt spesiell. Den inneholder like få kalorier som annen lettmargarin, men har likevel en rund og lett smak av smør. Det er fordi Brelett er laget med det beste fra melk og fløte. Slik har det vært siden lanseringen i 1987. Imidlertid er det ikke formidlet at den gode smaken stammer fra melk og fløte.

Utfordring

Brelett er fortrukket pga sin gode og runde smak som kan minne om smør, men med langt lavere fettinnhold. Fjordland ønsket å fornye og utvide kunnskapen om Brelett. Med en meget høy kjennskap og tydelig rød blokk i hyllen ønsket man å bygge videre med et større fokus på smak.

Løsning

Fra ingredienslisten fant vi inspirasjonen til å benytte melk som grafisk virkemiddel til nytt design. Det at Brelett var den eneste av lettmargarinene som inneholdt melk var underkommunisert, og vi så dette som en stor mulighet til å forankre og forklare hvorfor Brelett smaker slik den gjør.

Resultat

Det er levert nytt pakningsdesign og en ny logo i tillegg til en strategisk visuell forankring som forklaring på den gode smaken. Fjordland har videreutviklet tidligere markedskommunikasjon av "Dama på sykelen" med ny vri som gir en enkel forklaring til opphavet for den gode smaken.

brelett 02 NY
brelett 04 NY
brelett 03 NY