Devold

Bakgrunn

Sportsbransjen i Norge har i de siste årene opplevd et sterkt prispress, både som følge av konkurranse mellom kjedene og pga økt satsning på egne merkevarer. Devold har gjennom sin 160 år lange historie utviklet seg til å bli «ulleksperten». De har en sterk merkevare på ullundertøy, men lav omsetning på sokker. I et sportsmarked med sviktende salg og fortjeneste ønsket Devold å tilby et totalkonsept for sokker.

Utfordring

Analyser av markedet viser at forbrukere har en lav bevissthet ved kjøp av sokker. I Devolds storsatsning var det derfor en klar ambisjon å vekke interesse gjennom nytenking for emballasje. Siden forbrukeren ikke er bevisst på hvilken kvalitet og funksjon de velger ved kjøp av sokker, ønsket vi å skape interesse, øke kunnskap og heve bevisstheten til forbrukere ved kjøp. For handelen var det viktig at løsningen ga en god eksponering på vegg, ga enkel innføring i produktet, og at vi kom opp med en robust løsning. Det var også en forutsetning at vi fant en miljøvennlig løsning i tråd med Devolds verdier.

Løsning

Ved å pakke sokkene inn i en eske skjulte vi selve produktet, men fikk samtidig store kommunikasjonsflater til formidling av kvalitet og teknisk funksjonalitet. I tillegg til å pirre nysgjerrigheten, får forbruker mer informasjon om produktet som følge av større flate. Samtidig er innsyn ivaretatt gjennom enkel åpne/lukke mekanisme og vindu i front. Det ble valgt paper pulp, en miljøvennlig papirmasse fra bambus og sukkerrør, som materiale. Dette ga oss friere rammer mht form enn tradisjonell papp og en spennende og annerledes overflate. Devold representerer organiske materialer, miljø og tradisjon, og vi opplever at materialvalg ivaretar dette på en god måte.

Resultat

Den nye emballasjen i paper pulp var klar for lansering på innsalgsmesser til høst- & vintersesong i 2013/14 i Norge. Umiddelbart skapte denne emballasjen en stoppeffekt og der med mye oppmerksomhet. Resultatene fra messen viser at det er nesten 150 butikker som har satset på konseptet, og kjøpt en eller flere sokkepakker. Innsalget til denne sesongen er 3,5 ganger større enn totalsalget for sokker i hele 2012! I tillegg kommer det også suppleringer som historisk sett vil være av samme størrelse som innsalget. Konseptet er også solgt inn til en av bransjens store kjeder, noe som gir forventninger til at satsningen og designinvesteringen har vært en suksess.

devold 01
devold 02
devold 03
devold 04