Snøfrisk

Bakgrunn

Snøfrisk ble lansert under OL på Lillehammer i 1994. Snøfrisk er et produkt med suksess både her hjemme og i utlandet. Men en utfordring hadde Tine. Det var etablert to profiler for hjemme og ute markedet. Dette var både upraktisk og ugunstig. Det var også ønskelig å oppgradere design og styrke forankringen til det rene, naturlige og norske.

Utfordring

En prosess har oftest ett utgangspunkt og ett mål. Denne prosessen hadde to utgangspunkt og ett mål, i og med at utrykket ute og hjemme totalt ulikt. Vårt oppgave var å finne en felles plattform. I tett dialog med Tine fant vi inspirasjon og referanser som ga oss et utgangspunkt for designprosessen. I tillegg til å samle profil ønsket Tine også å styrke navigasjonen mellom smaksvarianter.

Løsning

Det trekantede begeret ønsket vi ikke å endre, da dette var sterkt knyttet til identitet sammen med den hvite fargen. Geita som tidligere var mer karikert, ønsket vi å gjøre mer levende og med mer attityde.

Resultat

Nye Snøfrisk har fått en logo med referanser fra norsk bonderomantikk. Vi har forsøkt å spille på smørbarhet, renhet og smak. Det er tegnet en ny geit som stolt poserer på toppen av bokstaven "S". Det er valgt bilde av fjord og fjell for å plassere Snøfrisk på vestlandet. Salget av Snøfrisk har umiddelbart fått ett oppsving etter relansering. 

snofrisk logo geit tine
snofrisk toolkit tine
snofrisk kolleksjon tine 1
snøfrisk naturell 3D 2