Diamant

Bakgrunn

Diamant sykler har lang tradisjon og er et godt kjent varemerke som ble etablert allerede i 1901 av A Gresvig. G-Sport ønsket å løfte og reposisjonere Diamant gjennom stort fokus på kvalitet og nye forbrukergrupper.

Utfordring

Ambisjonen til G-Sport var å skape sykler av høy kvalitet for gatebruk, racing og offroad. En stadig voksende interesse for off-road og stisykling ga føringer for fremtidens Diamant sykkel. Eksisteredne profil var utdatert og komplisert med mange detaljer og manglende tydlighet. Det eksisterte ikke et system for navn og modeller. Med bredden i sortiment og stadig nye modeller for lansering var utfordringen for G-Sport å komme på nye navn. Med andre ord var det ikke et system hvor navnene var familiære. 

Løsning

Diamant profil og logo ble rendyrket for styrke knytningen til merkenavn og opphav. Fra eksisterende profil ble gulfarge vidreført og forsterket. Vi utviklet et system for produktnavn basert på navnklasser for ekte diamanter og sliping. Toppmodellene i hver kategori fikk navn etter kjente og eksklusive diamanter. Eksempler på navn som ble benyttet er Dark Cape, Silver Cape og Meister m.fl. 

Resultat

G-Sport lykkes med å reposisjonere Diamant sykler til et nytt og krevenede publikum for off-road og racingsykler. I tillegg ivaretok man bredden og den tradisjonelle Diamantsykkelen. I dag vinner Diamant-sykler forbrukertester hos et kvalitetesbevisst publikum. 

diamant logo
diamant namesystem
409152
PastedGraphic-7
409131
diamant 04
diamant 05
diamant 06
409153
409146