United Bakeries - rundstykker

Bakgrunn

United Bakeries leverer frosne rundstykker som vi kjøper i plukkhyllene i flere av landets dagligvarebutikker. Rundstykkene er av høy kvalitet og er bakt av de beste råvarene. Nå ønsket United Bakeries å ta opp konkurransen mot merkevarene som dominerer kategorien for frosne rundstykker.

Utfordring

Med et brett utvalg og mulighet for å utvide til et spekter av produkter var det viktig å tenke på navigasjon mellom produktene. Samtidig var introduksjonen av emballert bakevarer en viktig arena for United Bakeries å synliggjøre egen kvalitetsnorm. Til nå var bakevarene i plukk selv hyllen mer eller mindre umerket.

Løsning

Vi ønsket å viderføre elementer som United Bakeries benytter i sine Håndtverksbakeriutsalg og bygge rundt dette. For designutrykk har vi forsøkt å skape stor avstand til øvrige produkter i kategorien. Fra dette ble det valgt hvitbakgrunnsfarge for alle produkter som er en kontrast til de andre som er sort eller mørkeblå. Som sekundærfarger har vi valgt en skala fra rødt til gult for å angi grovhet, og brun for dessert og "koseserien".

Resultat

United Bakeries har lykkes i å selge inn produktene til Norges Gruppen. De er i dag å finne på Meny, Kiwi mfl. Løsningen fremstår som en sterk kontrast til de etablerte i kategorien.

Alpe-mini united-bakeries
Energi-rundstykker united-bakeries
Fine-musli-rundstykker united-bakeries
Gourmet-notter united-bakeries
Spesial-gourmet united-bakeries
Valmue united-bakeries
Crossaint united-bakeries
Flerkorn-rundstykker united-bakeries
...
...